Wednesday, August 24, 2011


Sekarang sudah 24 hari puasa yaw! Firstly memang tak sabar Nak rayakan, #Ofcourselahkan . Aku tengok budak kelas aku ada yang balik Sabah . Im Jealouss:( Pagi tadi aku kene buli dekat kelas, budakbudak kelas aku ejek name atuk aku yang dekat Sarawak tuh . Siakk, nak menangis aku . Ejek kuat kuat semua, lepastu budakbudak lain gelak dekat aku . Then temperature aku naik , aku cakap dekat budak tuh ''Cibailah haih kau, Mak kau Bangang!'' . Ade sorang budak ala ala Alem ni pandang aku, what the fish . Heran pulak akukan Habis je kelas Agame aku keluar, tarik tai budak tuh . Then cakap :

Aku: Ape masalah kau siakk?
Kudun: Bukan aku yang ejeklah, syazwan haa.( Muke dah gelabah)
Aku: Fucklah haih >.<
Kudun: Aku nak baliklah .

Bodoh betul , Lepastu aku lepaskan tai dia . Aku tak suka bhai orang ejek ejek ni, benci gile aku . Lebih lebih lagi kau ejek name kaum kerabat aku . Fuck kau terus . Time dia ejek dalam kelastuh aku siap tunjuk fuck bhai, dahlah aku sorang sorang je . Nabilaa pegi shoppingg tak ajak aku, salsa kelas lain :( Menangis siott . Matilah haih kau . Benci aku ! Aku siap halau dia lagi, Tak kasi datang raye rumah aku . Kalau dia datang, aku kunci pintu . Duduk senyap senyap dalam rumah . Malas nak tegur kau dekat sekolah, Fuckoff.



Saturday, August 20, 2011



Dahlame aku tidak edit cerite barukan? Aku selalu bukak blog tapi aku tidak ade idea nak tulis ceritelah . Haha, okayy harini dah 20 hari umat Islam berpuase . Perghh raye pun dah dekatkan . Okay tahun ni raye dekat Negeri Sembilaan je . Takdapat balik Kota Samarahan, Sarawak :( Sedihhh! Orang semua balik kampung , aku je tak yaww! Haha, tadelah aku balik kampungg my father . Dekat mane? Takpayah tahulahkan, Privacy kot :D Persiapan raye belum siap lagi hoi, baju raye belum beli jugak . Ibu cakap next week baru beli sebab akak aku habis trial selase ni . Gedik betul haih ><' Tema baju kurung tahun ni, warne Meraaaah ! Mengancam bak kate ibu . Hihi xD .

Bile test je baju kurung aku . Perghh bapak ketat . Aku taktau boleh duduk ke tak:( Kakak aku semua jealous, matillah haih. Ketat ketat ketat , malu aku nak jalan nanti . Loll, makcik yang buat baju tu stupidoo kot, meraban je . Sekarang kain dah ketat . Baju okayy! Mangkuk yaww -_____- . Btw aku tak sabar nak balik kampung walaupun aku tak suke balik rumah makcik pakcik aku . Haha, kejam:) . Lagipun aku takde nenek and atok . Sedihh:((( . Itulah aku tak suke . Balik Sarawak baru syok, atok nenek aku ade lagi yo . Lagipun bebas kot dekat sane, meriah lagi ;( Aku nak balik sane pun sebab excited nak naik kapal terbang je . Hihihi ==' #Bolehmenguratmamatdekatsitu . Hanye bergurau yaww, marah laki aku nanti :) Haha . 

Besok sambungg, nak tidur . Chow, Assalamualaikum .


Thursday, August 11, 2011

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.
Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.
Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah, itulah maknanya
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.
Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.
Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.
Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda.
Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda
dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian.
Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.
Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk,
jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat perempuan rasa dihargai.
Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.
Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.
Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya
kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.
Selagi dia dengan kamu, percayalah,
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.
Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.
Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.
Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata,
“tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.
Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.
Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.
Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya,
tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.
Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.
Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda
dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu
yang terbaik untuk anak2 anda.

Tuesday, August 9, 2011

Assalamualaikum



Okayy sekarangg aku gaduh dengan akak No-2 aku . Perangai dia pulak, halamak! Fedapp gilaaa aku, kau jangan pikir kau bagus sangatlahkan . Pikir kau sekolah klusterr dah cukup baguslah? Tak payah nak bajetlahkan. Menyampah aku tengok perangai kau. 24 hours kau nak membebel, tension gilak aku yaw! Iff kau rase akuni bukan adik kau, aku tak kesah pun . Tak kesah langsungglahkan . Entah ape malanggtah, dapat akak macam kau . Lame dah bersabar, kadangg kalau kau maki maki aku semua aku tahan doh! Kadang kadang aku maenangis jugak, tapi bukan depan kau! Aku tengok akak budak lain semua baik doh, semua baik baik . Bukan macam aku . Aku rase macam akuni bukan adik kau . Dahlahh, time kau nak pakai barang-barang aku bukan main baik lagi . Okayy aku tak kesahlahkan and aku tak berkira pun .  Suke hati kaulah nak anggap akuni ape pun . Kalau anggap akuni bukan adik kau pun, aku tak kesah . Kalau nak kate akuni anak angkat aku terima weh . Sedih gila aku bila kau cakap macamtu . Tapi aku tanak tunjuk je depan kau, kecewa kau tau? Lastly goodluck trial next week, kau buatlah betul-betul okayy . Aku tau aku cume boleh cakap dekat blogg, bukan depan kau . Kau berubahlah .

Assalamualaikum .

Sunday, August 7, 2011

Assalamualaikum

Harini hari Ahadlahkan . Seminggu puasa, pagi tadi bangun sahur pukul 4 lebih . Perghh bapaklahkan, mengantok tahap gaban aku . Ibu pangel banyak kali, aku buat bodoh jelah . Aku ngantok gilaaaaa! Malam tadi aku tidur awal kot . Semalam petangg aku tak tidurlah, halamak! Balik saje tusyen semalam pukul 2 lebih terus pegi rumah Ifah . Mula-mula macam nak buat Folio aku yang tak terusik tuh, tapi lain aku buat . Erhh . Damn, lepastu kakak ambik then pegi bazaar dekat Paroi . Besar jugak, aku tak penah pergi pun . Hahaa, baru tiga kali aku bazaaar . Tak macam engkau orang, hari-hari nak pegi bazaar . Lepastuh beli bukan makan, tak makan . Membazir :)

Aku mula online pukul 5.45 sampailah sekarangg . Aku nak tidur tapi takboleh, jadi aku pun onlinelahkan . Nanti pukul 10 kene pergi tuisyen pulak, hadomak! Malas aku nak pergilah, sumpah malas . Harini subject Bm, Geo and Sejarahhh! Omg omg omg . Parahh Folio aku belum siap lagi . Mampus, makcik aku suruh hantar khamis haritu . Tapi aku baru jeee beli . Hahaa! Lepastu pinjam kawan aku punya, still tak siap lagi :) Aku nak buat tapi aku malas! Baik aku tidur je . 

Besok pulak cikgu Bm aku nak tengok forum . Halamak, dahlah aku satu kumpulan dengan Nad and Syazira. Perghhh, malang gilaa . Budak budaktuh semua malass . Tade sape nak buat, tangoklah kalau aku rajin nanti aku buat okayy . Tapii tengok dululah, aku tidak ada maselah . Errr ==' Birthday ibu 28/8 . Yangg ke berape? Takpayah tahulah kan . Nanti jadi kontrevesi* . Ejaan? Abaikan okay kalau salah . Birthday aku pulak jangan lupa 30/12 . Lame lagi kot . Malangg betul :P Sebelum aku, akak aku Nombor 2. 28/12 . Perghh, aku benci dia. Kbai:D

Nanti sambungg , Assalamualaikum .


COPYRIGHT BY Izatul Munira Yasmeen